Založ si blog

Slovensko stojí krok nad priepasťou bez dna

Pred vyše 34 rokmi sa národ rozhodol, že stačilo a na zasnežených námestiach sa rýchlo vysporiadal s 40-ročnou vedúcou úlohou KSČ. Aj Židia 40 rokov putovali púšťou, kým došli do zasľúbenej zeme.

Občas sa zatúlam do centra. Bol som rád z jeho atmosféry – pokojnej a priateľskej, aj plným kaviarňam, najmä mladými. Je to iné ako v európskych veľkomestách. Moju radosť však zabil surový pokus o zabitie premiéra psychopatom s pištoľou napriek množstvu ochrankárov.

Sme zasa v situácii, v ktorej iba štrnganie kľúčov, niečo zmení? Žijeme, ako za komunizmu,   aj keď napriek demokratickým voľbám zasa o nás rozhodujú aj nehodní a nevzdelaní ľudia.

Z každého kúta sa útočí na občanov, najmä seniorov. Byrokracia, pokuty, na ľudí sa hádžu zbytočné bremená. Poplatky, QR kódy, obmedzenia v doprave, nikde sa  nedá parkovať. Červené pásy sú pre nikoho, papuče a nálepky sú jedinou „povinnosťou“ miestnej polície.

Média, najmä „hlavného prúdu“, teda tí, ktorí majú bohatých strýčkov a amatérskych prestitútov, píšu jednostranne, ako za komunizmu.  Všetko je jasné, čierne alebo biele, odtiene šedej neexistujú.

Denník Sme už dlho – z 15 článkov  venoval 10 kritike premiéra Roberta Fica  a jeho vlády. Kto ich k tomu nabádal? Ignorovali, že premiér bol legálne demokratický zvolení, napriek ich kampaniam. Zrazu však, po atentáte, menia rétoriku a prajú mu skoré uzdravenie.

Aj iné portály, premiér ich nedávno spomenul, nepíšu objektívne. USA a Ukrajina sú a budú vždy super, Rusko je a bude vždy totalitou, ktorá nás chce napadnúť. Ignoruje sa svetová situácia, v ktorej vznikajú zoskupenia štátov, ktoré na svoju obranu nepotrebujú doláre a stovky základní USA. Americké financovanie postavené na dlhoch, bankových špekuláciách

a derivátových obchodov je stále krok od priepasti, ktorá hrozí všetkým.

Aj internet je plný nevzdelaných, ba až zlých ľudí, u ktorých sa komunistická triedna nenávisť zmenila na triednu závisť. Prečo má ten dom, auto, peniaze, postavenie, prečo ja nemám?

Progresívne Slovensko nás svojim liberalizmom ťahá do priepasti západnej Európy, ich stále útoky proti premiérovi boli hlboko pod čiarou. Putin je Hitler, hlavnou témou je LGBTI, téma  4% ľudí, ktorých väčšina spoločnosti toleruje, ale vie, že to nie je naším hlavným problém. Otvárajú ho všade, jeho úplným dnom bolo vysielanie tohoročnej Eurovízie, na ktorú sa slušný človek nemohol dívať ani minútu.

Nečítajme novinárov, ktorí hocičo napíšu, keď im za to zahraniční sponzori zaplatia. Kritizujú, že niekto zveličene povedal, že ak je 72 pohlaví, potom nemusí uznať, že zem je guľatá. V svojich kritikách však prvú časť vety zamlčiavajú, „metódou“ známou z komunizmu. 

V chaose pojmov a morálky je surový atentát na premiéra tragickou čerešňou na torte, ktorá svedčí o veľkej polarizácii a rozštiepenosti Slovenska. Aj pekné Slovenské zástavy po poslednej hokejovej siréne rýchlo z aut zmiznú.    

Komunistickú ideológiu dnes vystriedal liberalizmus, ktorý je v svojich dôsledkoch horší. Slovensko ho nemôže akceptovať, aj sčítanie ľudu ukázalo, že viera v Boha je u nás pevne zakorenená. Národ v svojich génoch cíti, že spoločnosť bez nej neskončí dobre.

Čo ďalej? Treba odmietnuť odplatu, vzájomné obviňovanie, treba zachovať zdržanlivosť ale aj kontrolu v médiách a na internete. 50,1% ľudí nemusí mať vždy pravdu, rozhodujúce je naše svedomie a morálny zákon v nás.

Včera som hovoril s významnou Nemkou, ktorá mi povedala, že v Nemecku už nemožno napísať kritický názor na tamojší systém a vládu. Hneď by bola v krajine, ktorá dala svetu veľa géniov, surovo odstavená. Dá sa o tom prečítať aj na  https://svet.sme.sk/c/23331995/nemecko-zaziva-eskalaciu-politickej-agresie-prudko-vzrastli-utoky-proti-politicky-aktivnym-ludom.html?ref=mnt

Premiérovi Ficovi prajeme skoré uzdravenie. Bol a je našim štátnikom č.1. Modlím sa za neho, aby sa čo najskôr uzdravil. Slovensko ho dnes, ako nikdy, potrebuje.

Ján Kollár – prorok zjednotenia Slovanov

22.07.2024

Narodil sa 23.7.1793 v Mošovciach. Jemu patrí slávna veta „Slávme slávne slávu slávov slávnych.“ Počas štúdií na Univerzite v Jene navštívil Goetheho, ktorý prejavil veľký záujem o slovenské ľudové piesne, ktoré mu Kollár spieval. Podľa vzoru Goetheho Kollár napísal Cestopis druhý do Itálie. Taliansko navštívil v r. 1841, zaujímavé sú [...]

Odišiel Anton Hykisch (92) a už sa nevráti

19.07.2024

Jeho dlhý a plodný život stál pevne na troch stĺpoch – spisovateľskom, diplomatickom a aj náboženskom. Obdivoval všetko pekné, najmä literatúru a umenie. Bol chodiacou encyklopédiou, každý rok vydal novú knihu. Mnoho čítal a písal, rozpoznal podstatné od nepodstatného. Napísal asi 40 kníh a 1200 článkov. V knihe Anton Hykisch – [...]

Lojzo a Lujza sú ADHD

12.07.2024

Lojzo nemá rád kosenie trávy u susedov – pre hluk, benzínový smrad a občasné ticho. Nie je totiž jasné, či je fajront, alebo sa iba vynáša pokosené? Obyčajne platí to druhé. Vtákom sa v noci nechce spať, iba ráno stíchnu. Lojzo o polnoci dočíta Bunina. Noc je dlhá, snívajú sa mu pekné sny, aj keď ráno si na nič nespomenie. Ide von, povinný okruh zahrňuje [...]

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

jozefmiklosko

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 18
Celková čítanosť: 22267x
Priemerná čítanosť článkov: 1237x

Autor blogu

Kategórie