Založ si blog

Slovensko stojí krok nad priepasťou bez dna

Pred vyše 34 rokmi sa národ rozhodol, že stačilo a na zasnežených námestiach sa rýchlo vysporiadal s 40-ročnou vedúcou úlohou KSČ. Aj Židia 40 rokov putovali púšťou, kým došli do zasľúbenej zeme.

Občas sa zatúlam do centra. Bol som rád z jeho atmosféry – pokojnej a priateľskej, aj plným kaviarňam, najmä mladými. Je to iné ako v európskych veľkomestách. Moju radosť však zabil surový pokus o zabitie premiéra psychopatom s pištoľou napriek množstvu ochrankárov.

Sme zasa v situácii, v ktorej iba štrnganie kľúčov, niečo zmení? Žijeme, ako za komunizmu,   aj keď napriek demokratickým voľbám zasa o nás rozhodujú aj nehodní a nevzdelaní ľudia.

Z každého kúta sa útočí na občanov, najmä seniorov. Byrokracia, pokuty, na ľudí sa hádžu zbytočné bremená. Poplatky, QR kódy, obmedzenia v doprave, nikde sa  nedá parkovať. Červené pásy sú pre nikoho, papuče a nálepky sú jedinou „povinnosťou“ miestnej polície.

Média, najmä „hlavného prúdu“, teda tí, ktorí majú bohatých strýčkov a amatérskych prestitútov, píšu jednostranne, ako za komunizmu.  Všetko je jasné, čierne alebo biele, odtiene šedej neexistujú.

Denník Sme už dlho – z 15 článkov  venoval 10 kritike premiéra Roberta Fica  a jeho vlády. Kto ich k tomu nabádal? Ignorovali, že premiér bol legálne demokratický zvolení, napriek ich kampaniam. Zrazu však, po atentáte, menia rétoriku a prajú mu skoré uzdravenie.

Aj iné portály, premiér ich nedávno spomenul, nepíšu objektívne. USA a Ukrajina sú a budú vždy super, Rusko je a bude vždy totalitou, ktorá nás chce napadnúť. Ignoruje sa svetová situácia, v ktorej vznikajú zoskupenia štátov, ktoré na svoju obranu nepotrebujú doláre a stovky základní USA. Americké financovanie postavené na dlhoch, bankových špekuláciách

a derivátových obchodov je stále krok od priepasti, ktorá hrozí všetkým.

Aj internet je plný nevzdelaných, ba až zlých ľudí, u ktorých sa komunistická triedna nenávisť zmenila na triednu závisť. Prečo má ten dom, auto, peniaze, postavenie, prečo ja nemám?

Progresívne Slovensko nás svojim liberalizmom ťahá do priepasti západnej Európy, ich stále útoky proti premiérovi boli hlboko pod čiarou. Putin je Hitler, hlavnou témou je LGBTI, téma  4% ľudí, ktorých väčšina spoločnosti toleruje, ale vie, že to nie je naším hlavným problém. Otvárajú ho všade, jeho úplným dnom bolo vysielanie tohoročnej Eurovízie, na ktorú sa slušný človek nemohol dívať ani minútu.

Nečítajme novinárov, ktorí hocičo napíšu, keď im za to zahraniční sponzori zaplatia. Kritizujú, že niekto zveličene povedal, že ak je 72 pohlaví, potom nemusí uznať, že zem je guľatá. V svojich kritikách však prvú časť vety zamlčiavajú, „metódou“ známou z komunizmu. 

V chaose pojmov a morálky je surový atentát na premiéra tragickou čerešňou na torte, ktorá svedčí o veľkej polarizácii a rozštiepenosti Slovenska. Aj pekné Slovenské zástavy po poslednej hokejovej siréne rýchlo z aut zmiznú.    

Komunistickú ideológiu dnes vystriedal liberalizmus, ktorý je v svojich dôsledkoch horší. Slovensko ho nemôže akceptovať, aj sčítanie ľudu ukázalo, že viera v Boha je u nás pevne zakorenená. Národ v svojich génoch cíti, že spoločnosť bez nej neskončí dobre.

Čo ďalej? Treba odmietnuť odplatu, vzájomné obviňovanie, treba zachovať zdržanlivosť ale aj kontrolu v médiách a na internete. 50,1% ľudí nemusí mať vždy pravdu, rozhodujúce je naše svedomie a morálny zákon v nás.

Včera som hovoril s významnou Nemkou, ktorá mi povedala, že v Nemecku už nemožno napísať kritický názor na tamojší systém a vládu. Hneď by bola v krajine, ktorá dala svetu veľa géniov, surovo odstavená. Dá sa o tom prečítať aj na  https://svet.sme.sk/c/23331995/nemecko-zaziva-eskalaciu-politickej-agresie-prudko-vzrastli-utoky-proti-politicky-aktivnym-ludom.html?ref=mnt

Premiérovi Ficovi prajeme skoré uzdravenie. Bol a je našim štátnikom č.1. Modlím sa za neho, aby sa čo najskôr uzdravil. Slovensko ho dnes, ako nikdy, potrebuje.

Život Jozefa Andrejeviča

23.06.2024

Pred temer štyri rokmi sa na https://blog.postoj.sk/62816/jeden-den-jozefa-andrejevica opísal jeho jeden deň. Dnešný článok bude o živote JA, ktorý už netrvá krátko. Minulú nedeľu mu Ezechiel pripomenul, že ak z najvyšších vetiev cédra odtrhneme konárik a zasadíme ho, vyženie konáre, prinesie ovocie a stane sa nádherným cédrom. Marek mu povedal, [...]

Nezabudnime na Krtka Eduarda Petišku

08.06.2024

Mojich dvanásť vnukov – u desiatich pravnukov som prieskum nerobil – odchoval Krtko. Majster slova, Eduard Petiška (*24.5.1924 – +6.6.1987), svojim rozsiahlym dielom pozitívne ovplyvnil generácie našich detí, mládeže a dospelých. Bol všestranný talent – básnik, prekladateľ, dramatik. Žil v dobe, keď originalita a tvorivosť nemali veľkú cenu. [...]

Najlepšie víno je Il primitivo di Manduria

05.06.2024

Na Malokarpatskej vinnej ceste, vo Svätom Jure, boli nedávno vinné trhy. Nemohol som sedieť doma a s dcérou Mášou sme išli okoštovať. Bol už podvečer, davy sa nevalili, Perný neprišiel, tak sme stihli iba Čoko-kafé, Vínocentrum a Bognárovu pivnicu. Červené, biele a biele… Z kruhového objazdu nás vzala manželka, ktorá bez navigátora trafila [...]

Búrka / Blesk / Hrom /

Blížia sa búrky, budú na väčšine miest Slovenska. Môžu priniesť krúpy, silný vietor a prudké lejaky

26.06.2024 10:40

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

Rutte, Stoltenberg

NATO má nového šéfa. Mark Rutte povedie alianciu, rozhodli členské krajiny

26.06.2024 10:32

Novým generálnym tajomníkom Severoatlantickej aliancie bude doterajší holandský premiér Mark Rutte.

Bernadett, Fanni, levandule, Hubovo

Netradičný samozber. V levanduľovom mori môžete relaxovať, piknikovať aj si odniesť voňavý úlovok

26.06.2024 10:30

Nádhernú vôňu z levanduľovej farmy v dedinke Hubovo cítiť v celom jej okolí. Už len to a samotný pohľad na sýtu fialovú farbu týchto byliniek pôsobia relaxačne.

Peter Pellegrini prvá zahraničná návšteva, Petr Pavel

Pavel prijal na Pražskom hrade Pellegriniho. Uctil si obete masovej streľby na fakulte

26.06.2024 10:21

V zahranično-politickej oblasti budú témami rokovania nadchádzajúci summit NATO vo Washingtone, spolupráca pri zaisťovaní obrany, ruská agresia proti Ukrajine.

jozefmiklosko

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 18108x
Priemerná čítanosť článkov: 1207x

Autor blogu

Kategórie